ANIMALIA 2017 - DZIĘKUJEMY :)

VI ANIMALIA przeszły do historii jako najbardziej rock'n'roll-owe. Pogoda była idealna, a błonia nadwarciańskie zapełniły czworonogi wraz ze swoimi właścicielami. I każdy znalazł coś dla siebie.

Było "Rzucanie do puszek" gdzie nikt nie odchodził z pustymi rękoma. Było tworzenie "Flagi dobrych życzeń" razem z Fundacja Przyjaciele Czterech Łap. A czworonogi wraz z opiekunami, dzięki Enuma - Centrum Szkolenia Psów, miały możliwość spróbowania swoich sił na prawdziwym torze przeszkód. Na tym samym torze uczniowie Enuma - Centrum Szkolenia Psów pokazywali nam swoje umiejętności.

O podniebienie gości zadbali wolontariusze Fundacji przygotowując pyszne ciasta, desery i przekąski VEGE oraz Cafe Dziki Bluszcz serwująca swoje największe przeboje :) Zadbaliśmy również o psiaki, a konkretnie zadbała o nie Dagmara Romanów, przygotowując wielki tort oraz psiasteczka

Dużym zainteresowaniem cieszyła się MOPSiK-owa zabawa fantowa, na której do wygrania były super książki od księgarni TANIA Tak Czytam, puzzle, bańkomaty i wiele atrakcyjnych nagród. Razem z MOPSiK-iem swoje rękodzieło prezentowała Ceramika Grażyna Nawrocka, która przekazała MOPSiK-owi 500 zł ze sprzedaży swoich wyrobów - DZIĘKUJEMY

Nasi niezastąpieni LARW : Lubuski Ambulans Ratownictwa Weterynaryjnego również mieli pełne ręce roboty - ale na szczęście to były tylko ćwiczenia. Opowiadali i instruowali wszystkich zainteresowany o tym jak prawidłowo reagować w sytuacji, gdy trzeba pomóc cierpiącemu zwierzakowi. Ta bezcenna wiedza.

Na Animaliach było też coś dla ucha. Na naszej scenie wystąpili:

• Orkiestra Dęta OSP Siedlice w Gorzowie Wielkopolskim - zagrali pomimo wiatru zdmuchującego nuty z pięciolinii ;) - DZIĘKUJEMY
  • KoY - która promieniuje dobrą energią wszędzie gdzie tylko się pojawi - DZIĘKUJEMY
  • Pled Zepchlim - Led Zeppelin Tribute Band - którzy przejechali cały kraj specjalnie dla nas - DZIĘKUJEMY

A wszystko było możliwe dzięki prawdziwym przyjaciołom zwierząt, na których zawsze możemy liczyć:

• Nesdent Ortodoncja Stomatologia,
  • Husse Gorzów Wlkp.,
  • MZK Gorzów,
  • MCK Gorzow,
  • OSiR Gorzów,
  • Hotel Gorzów,
  • Cafe Dziki Bluszcz,
  • Ceramika Grażyna Nawrocka,
  • Eko-wnętrze,
  • Ratownictwo Weterynaryjne LARW Gorzów Wlkp

Szczególne podziękowania dla wszystkich WOLONTARIUSZY zaangażowanych w organizację oraz pomoc w trakcie imprezy. JESTEŚCIE NAJLEPSI, BRAWO WY !!!

Podczas imprezy do fundacyjnych skarbonek zebraliśmy 2960,00 złotych oraz 1389,00 złote w zabawie fantowej MOPSiK!!!

DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM I DO ZOBACZENIA ZA ROK