Dziękujemy SŁOWIANCE

Pragniemy gorąco podziękować Centrum Sportowo-Rehabilitacyjnemu SŁOWIANKA w Gorzowie Wlkp. za umożliwienie przeprowadzenia zbiórki w dniach 26 i 27 listopada oraz 3 i 4 grudnia 2016 roku. Wolontariuszom Fundacji udało się zebrać kwotę 631,94 złotych.

PODZIĘKOWANIA dla wszystkich Darczyńców oraz dla Dyrekcji SŁOWIANKI za pomoc w tych trudnych dla Fundacji chwilach.

DZIĘKUJEMY

W związku z przypadającym na 5 grudnia Dniem Wolontariusza chcielibyśmy złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia. Aby nasza współpraca nadal układała się w tak owocny sposób jak dotąd, a czas poświęcony Fundacji dawał Wam satysfakcję, jak i spełnienie. Gdyby nie Wasza praca, zaangażowanie oraz empatia, jako Fundacja, nie bylibyśmy w stanie zrobić tego co do tej pory zrobiliśmy, osiągnąć tego co udało nam się już osiągnąć. To Wy jesteście tymi co napędzają naszą działalność, to wy jesteście zawsze tam gdzie dzieje się krzywda naszym braciom mniejszym i tam gdzie potrzebna jest pomoc. Gdyby nie Wy Drodzy Wolontariusze, gdyby nie Wasze Domy Tymczasowe wiele zwierzaków nie byłoby wśród nas, uratowaliście wiele istnień niejednokrotnie poprzez ból, pot i łzy, a mimo to nadal jesteście i nadal jest w Was ten zapał.
Za to wszystko jeszcze raz serdecznie dziękujemy i życzymy zarówno sobie jak i Wam kolejnych tak udanych lat

Małgosia, Grażyna, Piotr i Robert

Brawa do uczniów !!!

Bardzo serdecznie dziękujemy za zbiórkę zorganizowaną w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Krzeszycach. Tyle darów przywieźli nam przedstawiciele Szkoły - karma sucha i mokra, żwirek dla kotów, kocyki, kołderki, zabawki i to samodzielnie wykonane przez dzieci. Cieszymy się ogromnie, że są takie osoby, które chcą pomóc i potrafią się tak pięknie zorganizować. Pani Karolinie Gałęckiej jej córce Zuzannie, Dyrekcji, Nauczycielom oraz Wszystkim Uczniom jeszcze raz serdecznie dziękujemy za wielkie serducha wrażliwe na los zwierząt

Równie pięknie i serdecznie dziękujemy za inicjatywę Pani Milenie Napierała, która w I Społecznej Szkole Podstawowej w Gorzowie Wlkp przy ul. Kazimierza Wielkiego 65a zaangażowała klasy 1a i 1b, które wspólnymi siłami uzbierały cały bagażnik karmy dla naszych podopiecznych. Wzór godny naśladowania

Vielen herzlichen Dank

Vielen herzlichen Dank an unsere deutsche Kollegen aus der Tierhilfe e.V. Rhein - Hunsrück für die großzügige Spende in Form des Serums Feliserin.

Serdeczne podziękowania w kierunku naszych niemieckich kolegów z fundacji pomocy zwierzętom Tierhilfe e.V. Rhein- Hunsrück za hojny dar w postaci serum Feliserin.

Koszulki i torby na pomoc zwierzakom

Fajna koszulka lub torba z napisem „Nakarm zwierzaka w schronisku”. Masz taką? To znaczy, że pomogłeś nam kupić specjalistyczną karmę dla naszych podopiecznych.

SERDECZNIE DZIĘKUJEMY za udział w akcji!

Zamiast kwiatów, karma dla zwierzaków

Uczniowie i Nauczyciele z "ogólniaka" na Puszkina w Gorzowie Wlkp. również zrezygnowali z kwiatków na rzecz karmy dla zwierzaczków. Do fundacyjnej skarbonki dla podopiecznych ANACONDY wpadło 191,93 zł. Brawa dla licealistów oraz serdeczne podziękowania dla pedagogów, którzy dołączyli do akcji.

TAK TRZYMAĆ !!!

Bukiet kwiatów, czy szczęście psiaków?

Uczniowie Szkoły Podstawowej nr. 1 w Gorzowie Wlkp. kolejny już raz zamiast kwiatka dla nauczyciela przynieśli złotówki dla zwierzaków. Do fundacyjnej skarbonki na zakup karmy dla podopiecznych ANACONDY wpadło 327 zł. Dzieciaki- JESTEŚCIE WSPANIAŁE! Ogromne brawa dla rodziców oraz serdeczne podziękowania dla pedagogów z „Jedynki, którzy dołączyli do akcji, rezygnując z kwiatowych dowodów wdzięczności na rzecz zwierząt.

Góra Grosza z „Dziewiętnastki”

Grosik do grosika i uzbierali 149,43 zł. na pomoc podopiecznym ANACONDY. Serdecznie dziękujemy młodzieży z Gimnazjum nr. 19 w Gorzowie Wlkp. Cieszymy się bardzo, że jest WAS coraz więcej - młodych ludzi, o wrażliwych sercach na los zwierząt.

DZIĘKUJEMY „Dziewiętnastka”

„Jedynka” malowała dla zwierzaków

Przygotowały piękne prace plastyczne, później zorganizowały ich aukcję, a zebrane pieniądze wrzuciły do fundacyjnej skarbonki. Dzieci ze Szkoły Podstawowej nr. 1 w Gorzowie Wlkp. uzbierały 183, 66 zł. Brawo dla WAS! Uczniowie tej szkoły systematycznie pomagają podopiecznym ANACONDY. Wymyślają różne akcje: a to zbieranie góry grosza, a to budowanie budek dla kotów, a to zbiórka karmy. Zawsze jeden cel - Pomoc Zwierzętom.

„Jedynka” jest również jedną z pierwszych placówek oświatowych w Gorzowie, które dołączyły do akcji  „Zamiast kwiatka dla nauczyciela, złotówka dla zwierząt”.

Dziękujemy WAM z całego serca

Góra maskotek z „Dwudziestki"

Wiele miśków, piesków, kotków, owieczek, świnek, a także kangura, jeża i dużego goryla, podarowali nam uczniowie Szkoły Podstawowej nr. 20 w Gorzowie Wlkp. Oczywiście nie są to prawdziwe zwierzaki, lecz pluszowe maskotki, które pomogą w opłaceniu leczenia chorych czworonogów. Pluszaki zostaną wystawione na licytację oraz będą nagrodami w zabawie fantowej. Najbliższa okazja nadarzy się już w ten weekend. Zapraszamy WAS  27 i 28 czerwca na Dni Gorzowa. Przyjdzie się bawić i świętować, a jak wrzucicie „piątaka” do anacondowej skarbonki wrócicie do domu ze słodką maskotką. Dziękujemy dzieciom z „Dwudziestki”, że tak hojnie podzieliły się swoimi zabawkami. Prawdziwy dar serca!

DZIĘKUJEMY