FRODO

Kudłaty, sympatyczny psiak błąkał się bez opieki po Racławiu, koło Bogdańca. Na miejscu okazało się, że jest przyjazny i łagodny, bez problemu pozwolił wprowadzić się do auta. Zabraliśmy go do lecznicy weterynaryjnej- standardowa procedura. Piesek został odrobaczony i zaszczepiony, zapłaciła za to gmina Bogdaniec. Historia  Froda- takie imię od nas otrzymał, zakończyłaby się w schronisku, jednak nie. Kolejne miłe zaskoczenie ze strony władz gminy Bogdaniec. Piesek został umieszczony w hotelu dla zwierząt w Bogdańcu. Gmina opłaciła 3 tygodniowy pobyt. W tym czasie my szukaliśmy prawdziwego domku dla Froda. Udało się! Piesek ma nowych opiekunów, których serdecznie pozdrawiamy. Gorące podziękowania kierujemy do władz gminy Bogdaniec, za szansę dla tego kochanego psiaka. Tak często słyszymy: „Nie ma pieniędzy, nic się nie da zrobić”. Wystarczy jednak trochę dobrej woli, a resztę da się zorganizować.