Przytul zwierzaka ze schroniska po raz II

"Przytul zwierzaka ze schroniska" - po raz II możecie wesprzeć nasze działania a przy okazji sprawić sobie rewelacyjne koszulki, bluzy, torby i poduszki (!!!). Najmodniejsze fasony na sezon 2017 to te ze zwierzakiem do przytulania.
Zachęcamy, zapraszamy i prosimy o wsparcie.

Na zakupy zapraszamy tu:
- koszulki, bluzy, torby
- poduszki w kształcie psiaka
- poduszki w kształcie kociaka

Poduszki można również kupić w sklepach HOME AND YOU na terenie całej Polski.

Maja, ofiara ludzkiego bestialstwa, czeka na sprawiedliwość

20 lutego 2016 roku półroczna Maja została odebrana interwencyjnie swoim opiekunom i przewieziona do Centrum Zdrowia Małych Zwierząt w Gorzowie Wlkp. Pies przetrzymywany był w zamkniętej, ciemnej szopie bez dostępu do jedzenia. Gdy jeszcze miał siłę skomlał i drapał w drzwi, błagając o wypuszczenie i tym zwrócił na siebie uwagę ludzi z sąsiedztwa. Pod koniec lutego tych sił zabrakło...

Czytaj więcej...

5 urodziny ANACONDY...

Po raz piąty w ogóle, po raz pierwszy na nadwarciańskich błoniach, pod patronatem prezydenta Gorzowa Jacka Wójcickiego odbyły się Animalia. Żar lejący się z nieba nie przyćmił gorąca serc bijących w ludziach, którym nie jest obcy los naszych braci mniejszych. Teraz, gdy ucichły dźwięki muzyki, a emocje opadły, chcemy podziękować wszystkim uczestnikom i przyjaciołom fundacji.

Dziękujemy:
Współorganizatorom: Miejskiemu Centrum kultury, Ośrodkowi Sportu i Rekreacji, Fundacji Przyjaciele Czterech Łap i Komitetowi Organizacyjnemu „AZORKI”.

Zaprzyjaźnionym od lat: Gabinetowi Stomatologicznemu Nesdent, dystrybutorowi karmy Husse  oraz szkole dla psów PiesPotrafi.pl.

Buziakom, Gorzowskiej Orkiestrze Dętej, zespołom Forbiden Souls oraz Felix the Baker za barwną i odlotową oprawę sceniczną.

Wolontariuszom i szacownemu jury w składzie: dr Paweł Niczyj, Marcin Sasim, Manuel Dębicki, za przeprowadzenie konkursu psów nierasowych, który był niesamowitym przeżyciem dla czworonogów i ich dwunożnych opiekunów. Szczególnie widowiskową konkurencją było jedzenie parówek na czas. Dwa zwycięskie psiaki wystawy otrzymały m.in szkolenia w PiesPotrafi.pl.

Pokaz ratownictwa był za to oblegany przez przybyłych. Nie zawsze możemy zobaczyć akcję ratowania zwierząt poszkodowanych w wypadku. I tu podziękowania dla OSP Kłodawa i Ratownictwa Weterynaryjnego LARW.

Zajęcia plastyczne przygotowane przez Justynę Klimek zaowocowały mnóstwem pomalowanych kotów – obok ręcznie malowane koszulki Anny Stengert. Dziękujemy wam dziewczyny.

Zabawa fantowa, pasty wegetariańskie, malowane w zwierzęce wzory twarze, ceramika Grażyny Nawrockiej, napoje i ciasta, czyli czym chata, a raczej namioty bogate to już tradycja. Kolorowo, zabawnie i smacznie było pod namiotami. To zasługa wolontariuszy fundacji.

No i aktorzy, oraz pracownicy gorzowskiego teatru: Anna Łaniewska, Marzena Wieczorek, Iwona Hauba i Cezary Żołyński latający z puszkami i czasami puszczający bańki. Na koniec podziękowania dla Emilii Wójcik i Mileny Jaźwinskiej za foty, którymi mogliśmy okrasić niniejsze podzięki.

Dziękujemy Wam – przyjaciołom zwierząt. Zapraszamy w przyszłym roku.

Podczas piątych Animaliów udało nam się zebrać kwotę 2639,09 zł.

MOPSiK w Deszcznie

Chwilami bez prądu, chwilami w deszczu, ale udało się! Wynik dzisiejszej (26 czerwca) akcji, współfinansowanej ze środków Gminy Deszczno, to: 13 suczek, 12 kotek, 1 pies i 5 kocurów. Serdecznie dziękujemy wolontariuszkom: Joli i Dorocie, które przywoziły czworonożnych pacjentów na umówiony zabieg. Niespodziankę MOPSiK-owi zrobili redaktorzy TVP 3 Gorzów, odwiedzając nas z kamerą. Goście obejrzeli sterylobus i dowiedzieli się, jak i po co to robimy. Relacja z wizyty pojawiła się w Wiadomościach Lubuskich

ANACONDA I ZWIERZAKI W ASKANIE

Ceramiczne kotki, pieski, ptaszki i inne zwierzaki, na pomoc fundacyjnym czworonogom. Zapraszamy WAS 14 maja do Galerii Askana, na specjalny kiermasz rękodzieła naszej wolontariuszki, artystki Grażyny Nawrockiej. Dla najmłodszych przygotowaliśmy konkurs plastyczny oraz wiele gier i zabaw, które poprowadzi aktorka i nasza wolontariuszka Ania Łaniewska. A dla wszystkich: małych i dużych przyjaciół zwierząt, mamy czekoladową mega niespodziankę.

Bądźcie z nami w sobotę, od godz. 11:00. Będzie słodko!

Święto balonów, świetnej zabawy i pomocy zwierzętom w Nova Park

Już w najbliższy weekend 23-24 kwietnia odbędzie się II Międzynarodowy Festiwal Balonów. Do Gorzowa przyjadą balonowi artyści z Europy, USA i Tajlandii. Będzie wiele atrakcji dla najmłodszych, a w niedzielę spróbujemy pobić rekord Guinnessa w skręcaniu balonowego pieska. Zapraszamy całe rodziny do wspólnej zabawy. Im więcej nas będzie, tym większa darowizna wpłynie na konto fundacji. Za każdego balonowego psiaka skręconego podczas bicia rekordu, organizatorzy festiwalu: Balonowe ZOO i Party Shop- Nova Park przekażą dla ANACONDY ZŁOTÓWKĘ! Bądźcie z nami w sobotę i niedzielę od godziny 12-tej do 18-tej.

Obejrzyj film promocyjny

PRZYTUL ZWIERZAKA

IDZIE WIOSNA! Każdemu z nas przyda się fajna koszulka, a każdemu ze zwierzaków, podopiecznych Fundacji ANACONDA przyda się miska wypełniona jedzeniem oraz opieka weterynaryjna. Co łączy koszulkę i nasze zwierzaki?

Akcja PRZYTUL ZWIERZAKA ZE SCHRONISKA organizowana przez Fundację Obrony Praw Zwierząt ANACONDA we współpracy z MojaKampania.pl

PRZYŁĄCZ SIĘ

A najlepiej odwiedź obydwie strony akcji Śmiech

CEL AKCJI: Zakup karmy / opieka weterynaryjna dla psów i kotów, podopiecznych Fundacji ANACONDA

POMAGAJ NA DWA SPOSOBY:

1. KUP KOSZULKĘ LUB TORBĘ Z NASZYM NADRUKIEM - Każda kupiona koszulka lub torba pozwoli na zakup karmy lub leczenie dla naszych psów i kotów
  2. WYPROMUJ AKCJĘ WŚRÓD ZNAJOMYCH - Udostępnij informacje o akcji na swojej osi czasu na Facebooku i w innych mediach społecznościowych. Zachęć znajomych do wsparcia zwierzaków ze schroniska i propagowania idei pomocy.

MOJAKAMPANIA.PL
NADRUKI, KTÓRE DZIAŁAJĄ.

Szkolenie z I pomocy przedweterynaryjnej

Wolontariusze ANACONDY serdecznie dziękują L.A.R.W.- usiowi, za bezpłatne przeszkolenie nas z pomocy przedweterynaryjnej. Na początku spotkania fantom do ćwiczeń był dla nas tylko kawałkiem plastiku. Jednak świetni instruktorzy Bartek i Agnieszka zmienili (w naszych głowach) fantomy, w cierpiące zwierzęta, którym trzeba pomóc. Uczyliśmy się w teorii i praktyce, jak bezpiecznie dla siebie i pacjenta przeprowadzić badanie i jak pomóc. Było więc tamowanie krwawienia, usztywnianie złamanych łap, zabezpieczanie złamań otwartych oraz najbardziej emocjonujący masaż serca i przywracanie oddechu. Na zakończenie szkolenia odbył się egzamin w terenie. Było bardzo realistycznie, np. potrącony pies leżący w przydrożnych zaroślach, a ludzie tylko stoją i się gapią. Dzięki szkoleniu doskonale wiedzieliśmy, co mamy robić.

Było fantastycznie, prawdziwe emocje: wzruszenie, adrenalina i radość, kiedy pacjent (plastikowy fantom) zaczyna „samodzielnie oddychać” po prawidłowo wykonanym masażu serca. Wielkie DZIĘKI dla instruktorów oraz Michała – Miejskiego Łowczego, który to dla nas zorganizował

NASZ BAL

Muzyka na żywo zespołu Giga Drum, mini recital Anii Łaniewskiej, aukcja dzieł sztuki, zabawa fantowa i konkurs taneczny- to atrakcje, które przygotowaliśmy dla gości II Balu Charytatywnego „NA CZTERY ŁAPY I OGON”. W ostatni weekend karnawału z fundacją ANACONDA bawiło się prawie 80 osób. Serdecznie dziękujemy, że byliście z nami! Świetna zabawa przełożyła się na finansową pomoc dla naszych podopiecznych. Łącznie uzbieraliśmy 8 790 zł. Nie byłoby to możliwe bez ogromnego zaangażowania i hojności właścicieli „Domu w Poziomkach” , Państwa Wioletty i Ryszarda Grzesiaków, którzy przejęli na siebie znaczną część kosztów przygotowania balu. Dziękujemy WAM bardzo, za piękne miejsce, wyśmienitą kuchnię i wspaniałą atmosferę.

Główną atrakcją wieczoru była aukcja obrazów polskich artystów, organizowana przez Galerię BWA w Gorzowie Wielkopolskim. Aukcję poprowadził bardzo skutecznie i z właściwym sobie błyskotliwym poczuciem humoru – kurator Galerii Gustaw Nawrocki. Licytowano 15 prac 13 artystów. Goście balu kupili 11 dzieł, za kwotę 4 790 zł. Dziękujemy artystom, że są wrażliwi nie tylko na piękno, ale także na los zwierząt. Swoje prace nieodpłatnie przekazali : Sonia Rammer, Monika Chlebek, Renata Zimnicka-Prabucka, Anna Bujak, Bogusław Jagiełło, Wojciech Plust, Michał Bajsarowicz, Marek Sitko, Agnieszka Graczew-Czarkowska, Anna Kodź, Radosław Czarkowski, Jacek M. Rybczyński, Sławomir Sajkowski.

Ogromną popularnością wśród gości cieszyła się zabawa fantowa, której dochód 2 000 zł przeznaczyliśmy na program MOPSiK. Tak wysoką kwotę uzyskaliśmy dzięki podarowaniu cennych fantów przez zaprzyjaźnione firmy i instytucje: KARDAMON, Gorzów ul. Łokietka 7 / 1a; Księgarnia TANIA, Gorzów ul. Sikorskiego 106; Salon kosmetyczny MEDI-DERM, Gorzów ul. Szkolna 4; PiesPotrafi.pl Szkoła dla psów w Gorzowie i Szczecinie; Salon kosmetyczny „WENUS” Ligia Bogus, Gorzów ul. Hawelańska 11; Miejski Ośrodek Sztuki w Gorzowie Wlkp.; MCK Gorzów; Teatr im. Juliusza Osterwy

Dziękujemy i zapraszamy na bal w przyszłym roku!

5 numer "ANACONDA i Przyjaciele" już jest...

Nowy numer naszej gazetki już dostępny!!! Znajdziecie go w następujących miejscach:

1. Spec. Przych. Weterynaryjna Daniel Figiel ul. Mickiewicza 8 Barlinek
  2. Centrum Zdrowia Małych Zwierząt ul. Myśliborska 38 Gorzów Wlkp
  3. Askana infoKIOSK Gorzów Wlkp
  4. Centrum Ogrodnicze Żelazny ul. Walczaka 111
  5. Gabinet Weterynaryjny OmniVet ul. Wyszyńskiego 4 Strzelce Krajeńskie
  6. Sklep Kardamon ul. Łokietka 7 Gorzów Wlkp
  7. Miejski Ośrodek Sztuki ul. Pomorska 23 Gorzów Wlkp
  8. Przychodnia Weterynaryjna DogVet ul. Wał Okrężny 7 Gorzów Wlkp
  9. Centrum Handlowe Panorama ul. Górczyńska 23 Gorzów Wlkp
  10. Przychodnia Weterynaryjna ,,Okólna,, ul. Okólna 27A Gorzów Wlkp
  11. Klinika Weterynaryjna Bartłomiej Kurosz ul. Papuszy 6 Gorzów Wlkp
  12. Sklep Zoologiczny Panda ul. Mickiewicza 11 Gorzów Wlkp
  13. Sklep Spożywczo-Przemysłowy Wawrów 17a
  14. PPHU Meblomax Wawrów 22
  15. Salon fryzjerski FABEL Ewelina Skowrońska ul. Sikorskiego 120 Gorzów Wlkp

Miłej lektury!

NA CZTERY ŁAPY I OGON

Fundacja Anaconda ma przyjemność zaprosić Państwa na II Charytatywny Bal Karnawałowy „Na cztery łapy i ogon”, który odbędzie się 6 lutego 2016 r. od godz. 19.00 do rana w SALI BALOWEJ „DOM W POZIOMKACH” w Tarnowie pod Gorzowem.

W czasie balu odbędzie się Aukcja dzieł sztuki znanych artystów, zabawa fantowa dla MOPSiK-a oraz wiele innych atrakcji. Na żywo zagra zespół Giga Drum.

Rezerwacja zaproszeń: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub przez formularz rejestracyjny

Cena zaproszenia: 150zł od osoby

JARMARK BOŻONARODZENIOWY 19-20 grudnia 2015

Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili w przedświąteczny weekend nasze anacondowe stoisko na Placu Katedralnym. Dzięki Wam uzbieraliśmy 2 065,36 zł. Pieniądze te przeznaczymy na leczenie chorych bezdomnych psów i kotów.

Cieszymy się, że wzięliście udział w naszej zabawie fantowej, gdzie do wylosowania były wspaniałe maskotki podarowane Fundacji przez uczniów gorzowskich szkół podstawowych. Dziękujemy:

- Milenie za wspaniałe pierniki – pyszne i kolorowe,

- pani Katarzynie Błoch za przepiękne kartki okolicznościowe,

- pani Grażynie za ceramikę.

Szczególne podziękowania składamy sieci księgarń TAK CZYTAM, której sklep mieści się przy ulicy Sikorskiego 106. Dziękujemy za kolorowe bajeczki i kolorowanki. Dziękujemy również wolontariuszom Anacondy za zorganizowanie i obsługę stoiska!

Wszystkim życzmy zdrowych i wesołych ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA i SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!

4 numer "ANACONDA i Przyjaciele" już jest...

1. Spec. Przych. Weterynaryjna Daniel Figiel ul. Mickiewicza 8 Barlinek
  2. Centrum Zdrowia Małych Zwierząt ul. Myśliborska 38 Gorzów Wlkp
  3. Askana infoKIOSK Gorzów Wlkp
  4. Centrum Ogrodnicze Żelazny ul. Walczaka 111
  5. Gabinet Weterynaryjny OmniVet ul. Wyszyńskiego 4 Strzelce Krajeńskie
  6. Sklep Kardamon ul. Łokietka 7 Gorzów Wlkp
  7. Miejski Ośrodek Sztuki ul. Pomorska 23 Gorzów Wlkp
  8. Przychodnia Weterynaryjna DogVet ul. Wał Okrężny 7 Gorzów Wlkp
  9. Centrum Handlowe Panorama ul. Górczyńska 23 Gorzów Wlkp
  10. Przychodnia Weterynaryjna ,,Okólna,, ul. Okólna 27A Gorzów Wlkp
  11. Klinika Weterynaryjna Bartłomiej Kurosz ul. Papuszy 6 Gorzów Wlkp
  12. Sklep Zoologiczny Panda ul. Mickiewicza 11 Gorzów Wlkp
  13. Sklep Spożywczo-Przemysłowy Wawrów 17a
  14. PPHU Meblomax Wawrów 22
  15. Salon fryzjerski FABEL Ewelina Skowrońska ul. Sikorskiego 120 Gorzów Wlkp

Miłej lektury!

ANIMALIA 2015

I znów się udało! IV ANIMALIA za nami. Dopisała pogodna, a plac w parku Słowiańskim zapełniły czworonogi wraz ze swymi właścicielami. I każdy znalazł tam coś dla siebie. A wszystko było możliwe dzięki prawdziwym przyjaciołom zwierząt, na których zawsze możemy liczyć. Podczas imprezy do fundacyjnych skarbonek zebraliśmy 3831,42 złotych oraz 1052,00 złote w zabawie fantowej MOPSiK!!!

Naszymi sponsorami byli:
NESDENT, PANORAMA, HUSSE, OVB, WETART, Kancelaria Prawno-Podatkowa Capitol Legis, Gabinet stomatologiczny UŚMIECH, Restauracja Żółty Smok, PiesPotrafi.pl, www.madbike.pl

Czytaj więcej...

ANIMALIA 2015

Wystawa psów nierasowych, pokaz ratownictwa weterynaryjnego, gry i zabawy dla najmłodszych, koncert zespołu Grubsza Strona Rabarbaru, a także wiele innych atrakcji czeka WAS 13 września w Parku Słowiańskim. Fundacja ANACONDA serdecznie zaprasza wszystkich zwierzolubów do wspólnej zabawy. Startujemy o godz. 13:00.

Przyjdź ze swoim pupilem na ANIMALIA i baw się dobrze!

Regulamin WYSTAWY PSÓW NIERASOWYCH

Dni Gorzowa 2015

Dziękujemy wszystkim, którzy byli z nami na bulwarze w Dni Gorzowa! Przyjaciele naszej fundacji nie zawiedli i tym razem. Wspólnie uzbieraliśmy 2309,10 zł. !!! Dziękujemy naszym wolontariuszom za pyszne pasty wegetariańskie, lemoniadę i wspaniałe ciasta! Wielkie podziękowania dla KARDAMONA za kawę i herbatę.

UWAGA !!! Darczyńcy i Przyjaciele fundacji

Utworzyliśmy dla Was NOWE konto PayPal naszej fundacji: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Serdecznie DZIĘKUJEMY za każdą złotówkę

ANACONDA W ASKANIE

Zapraszamy wszystkich przyjaciół ANACONDY na wyjątkowe wydarzenie edukacyjne pt. „Zwierzaki w Galerii Askana” . Zaproście swoich znajomych, rodzinę, zabierzcie dzieciaki i bądźcie z nami w sobotę 23 maja. Rozpoczniemy super atrakcjami dla najmłodszych. Od godz. 11:00 znakomity duet gorzowskich aktorów: Anna Łaniewska i Cezary Żołyński  poprowadzą konkursy, będą występy i różne atrakcje w kąciku dla dzieci. Dla naszych gości „dużych i „małych” szykujemy „Fajową Zabawę Fantową”, z atrakcyjnymi nagrodami. Każdy los wygrywa, a wyciągnąć można będzie: maskotki, książki, biżuterię i… fajowe różności.  Dla miłośników ceramicznego rękodzieła będzie to prawdziwe święto! Grażyna Nawrocka - artystka wyróżniona w XVIII EDYCJI OGÓLNOPOLSKIEGO i XI MIĘDZYNARODOWEGO konkursu "Igłą Malowane" już „wypieka” piękne zawieszki, miseczki i inne cudeńka. Zapraszamy na fundacyjny bazarek rękodzieła. Natomiast po godz. 17:00 behawiorystka Adrianna Szopa i Jej suczka Aqua zrobią dla WAS pokaz psich umiejętności.

Spotkajmy się w Askanie 23 maja. Będziemy dla WAS od 11:00 do 19:00.

MOPSiK w Cybince

Daniel, Ola i Dorota czyli zespół medyczny MOPSiK-a, spędził 10 godzin przy stole operacyjnym, podczas pierwszej w tym roku akcji wyjazdowej. Efekt? 17 suczek, 16 kotek i 2 kocurki już po zabiegu sterylizacji/kastracji. Akcja bardzo, bardzo udana! To dzięki ogromnemu zaangażowaniu Pani Haliny z Sądowa, która zachęcała mieszkańców gminy Cybinka do darmowego zabiegu dla swoich zwierząt. Pani Halina wsparła także finansowo działalność MOPSiK-a, kwotą aż 2 tysięcy złotych! Serdecznie dziękujemy! A na koniec niespodzianka. Kiedy zespół operacyjny pracował w pocie czoła, MOPSiK-a zobaczyła i usłyszała cała Polska. Było o nas w niedzielnym (19.04) programie Teleexpress Extra i Wiadomościach Lubuskich w TVP Gorzów! WOW! Jesteśmy bardzo szczęśliwi i bardzo dumni!

Tu można obejrzeć:

Teleexpres Extra (od 09 minuty 55 s.) http://www.tvp.info/19455478/19042015-1715

Wiadomości lokalne TVP Gorzów: http://gorzow.tvp.pl/…/w-sterylobusie-za-darmo-wykastrujesz…

Ania, Anaconda i przyjaciele

Świetna aktorka gorzowskiego teatru. Autorka pięknych piosenek, które sama śpiewa. Sympatyczna, ciepła dziewczyna, kochająca zwierzęta. Z  wielką radością witamy w gronie wolontariuszy ANACONDY… Anię Łaniewską !!!  Ania pomaga naszej fundacji już od dłuższego czasu. Jesteśmy JEJ bardzo wdzięczni m.in. za wspaniały koncert, podczas charytatywnego  balu „Na cztery łapy i ogon”. Tydzień później, w Walentynki na Chrobrego śpiewała i grała na gitarze, w duecie z Cezarym Żołyńskim. Ania jest mocno zaangażowana w walkę z bezdomnością zwierząt.  Przygarnęła pod swój dach trzy koty i psa.  Całym sercem popiera projekt sterylizacji zwierząt MOPSiK.  Co jeszcze lubi, jaka jest? Wywiad z Anią Łaniewską w pierwszym numerze dwumiesięcznika „Anaconda i przyjaciele”.

Zachęcając wszystkich do czytania naszej nowej, jeszcze „ciepłej jak bułeczka” gazety „Anaconda i przyjaciele „ nie możemy zapomnieć o ludziach , którzy przyczynili się do jej powstania i do jej ostatecznego kształtu. To przyjaciele ANACONDY : Wojtek Wyszogrodzki (redaktor naczelny ) oraz Kaczor czyli Roman Łaniewski (skład i zdjęcia ). Wielkie dzięki CHŁOPAKI!

Zachęcamy do lektury.